Mindszenti Mocorgó Futball Club

A mindszenti MOCORGÓ FC célja, tevékenysége a mindszenti gyermekek sportolási lehetõségének biztosítása, egészséges életmódra nevelése a labdarúgás segítségével.

2011 február 26-án 10 órakor  megtartotta évi közgyűlését az alakulásának 5. évfordulóját ünneplő  MOCORGÓ FC. Elnök: Gyarmati Mihály, vezetőségi tagok: Kissné Tábit Mária és Antal Norbert

vezetosegdscf7324.jpg


Az eseményen a Mocorgó FC tagjain és szüleiken kívül résztvett, meghívott vendégek:

Berta Róbert Mindszent város alpolgármestere

Tisza Zoltán az Oktatási, művelődési, sport és egyházügyi bizottság vezetője.

Gémes Lajos a KIOSZ elnöke

Farkas Norbert a Mindszenti SE elnöke

Sahin Tóth Dezső az MLSZ képviseletében

Antal Sándor a Rádió7 munkatársa

A Kurcza TV és a Civil TV munkatársai

Napirendi pontok:

I. Beszámoló a 2010 éves gazdálkodásról és a2011 évi gazdálkodás tervezetéről.

II. Beszámoló a 2010 évi szakmai tevékenységről és eredményekről és a 2011 évi tervezett versenynaptárról.

mocorgo_5ev.jpg

mocorgo_2010eredmenyek.jpg

2011_feleves_program.jpg

III. Hozzászólások, vélemények, kérdések.

IV. Válaszadás

Szavazás a napirendi pontok elfogadásáról.

A közgyűlést Gyarmati Mihály a következőkkel zárta:

"Úgy itélem meg, hogy a Mocorgó FC a jövőben is teljesíteni fogja feladatát, az alapszabály célkitűzéseit.

Számunkra továbbra is végzendő munkánk: a mindszenti gyerekek egészségét, sporthoz való kapcsolatát, szeretetét növeljük.

Számunkra a fizetség: a gyerekek mosolya, a szülők vagy nagyszülők boldog tekintete, amikor látják, hogy a csetlő botló óvisból, labdát értelmesen rugó fiatal lett. "

Saját magáról és munkásságáról Zelk Zoltán Egy falusi futballpályán című verséből idézett:

"rúgom a labdát a gyerekekkel,

kik nem a szürkülő hajat:

szivünket látják, a halálig

izzó, pirosló parazsat.


S amikor ama végső sípszóra

a pályáról majd lemegyek,

ha csapzottan is, ha lihegve,

de mégis, mint a győztesek!"

A közgyűlés után az 5 éves évforduló tiszteletére állófogadás és oklevél átadás volt.

Oklevelet kaptak a Mocorgó FC alapító tagjai: Kissné Tábit Mária, Bereczki Mihály, Gémes Lajos, Sátor Gábor

Gyerekek, akik 2006 óta tagok: Korom Olivér, Pálinkó Tamás, Ugrai Bendegúz, Bereczki Patrik.

Az eseményről a Promenád hírportál tudósítója Antal Sándor a következőket írta:

"Napra pontosan 5 éves a mindszenti Mocorgó FC, ugyanis 2006. február 26-án alapították meg. Éppen ezért az sem volt véletlen, hogy az éves rendes közgyűlésüket szombaton tartották meg a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban, ahol a beszámolók mellett a főtéma a jubileumi esztendő volt.


Öt évvel ezelőtt Sátor Gábor és Gémes Lajos fogta össze a mindszenti fiatalokat, majd ők ketten kértek fel, hogy alapítsunk egy egyesületet – kezdte beszélgetésünket Gyarmati Mihály a Mocorgó FC elnöke, aki az egyesület nevére is kitért: „a gyerekeknek az első ajándékaik között szerepel a labda, amit kergetnek, mennek utána, illetve mocorognak vele, így aztán innen jött az ötlet és lettünk Mocorgó FC”.

Ez idő alatt 249 gyerekkel foglalkoztak az egyesületnél, akik 11 éves kor után a Mindszenti Sport Egyesületnél kötnek ki, vagy ha szemet vetnek rá más csapatok akkor ott is folytathatják pályafutásukat. Az MFC-nél az 5-6 éves fiatalokkal kezdik a foglalkozásokat. Mindig az ovisokból töltődünk fel – fogalmazott az elnök, aki portálunknak elárulta, hogy idén 44 gyerek jár focizni az egyesületbe, ahol Tóth Zoltán, Korom Ernő, Sátor Gábor, Sátor Attila és Bereczki Mihály edzők tanítják őket a labdarúgás rejtelmeire. Továbbá idén kérték fel Szentes Bíró Bélát, hogy a kapusokkal foglalkozzon.

„A legemlékezetesebb pillanatokat nagyon nehéz összeszedni, de kiemelkedő, hogy három éven keresztül is be tudtunk kerülni az ország legjobb 32 csapata közé különböző korosztályokkal, ahonnan, ugyan nem sikerült továbbjutni, de ekkora településről már ez is nagy szó. Kiemelném még azokat a kupákat, amikor mindhárom korcsoportban elsők tudtak lenni a srácok – mondta az elnök.

„Az egyik nagy szerelmem a labdarúgás. A játék és a gyerekek szeretete vitt rá, hogy elvállaljam és, hogy alakítsunk egy klubot. 2005-ben mentem nyugdíjba és már akkor kerestem, hogy mit fogok csinálni, ugyanis nem tudom elképzelni a napjaimat olvasással, rejtvényfejtéssel, nekem nagy a mozgásigényem. Feltétlenül megérte, most itt nem akarok nagy szavakat mondani, de ha lehet és az egészségem is engedi akkor talán 80 éves koromban fogok elgondolkodni azon, hogy folytassam vagy ne. Most 76 éves vagyok, addig van még négy évem” – zárta mondandóját Gyarmati Mihály.

A 2011-es évben is természetesen megtartják azokat a kupákat, melyeket már korábban is szerveztek. Március 19-én az Idusa Kupa, áprilisban Tavasz Kupa, illetve még ugyanebben a hónapban a NUPI tornákon is részt vesznek, majd május 21-re tervezik a jubileumi ünnepséget, amikor egy 8-10 csapatos labdarúgó tornát szerveznek, melyre díszvendéget, egy híres magyar labdarúgót is szeretnének hívni.

Mindezek után május végén, vagy június elején edző táborozni mennek, a pontos helyszín még nem dőlt el, majd június 25-én az évzáró ünnepségre kerül sor, illetve a nyári tábor sem marad el idén."

misibaes_vers.jpg





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 50
Heti: 67
Havi: 408
Össz.: 160 778

Látogatottság növelés
Oldal: 20110226 Közgyűlés
Mindszenti Mocorgó Futball Club - © 2008 - 2024 - mocorgo.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »